Inotul este considerat ca fiind cea mai buna activitate fizica, in plus este singurul sport care este echilvalentul kinetoterapiei. Iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti, iti fortifica plamanii si iti va aduce o multitudine de beneficii, mentale si sociale.

``Un corp în formă și sănătos reprezintă cea mai bună declarație de modă`` – Jess C. Scott

Inotul pentru copii

Vârsta minimă pentru cursurile de înot ar trebui să fie 5 ani. Vârsta de la care copilul are capacitatea să coordoneze mişcările astfel încât să înoate corect. Până în 5 ani, copilul poate să înveţe să rămână la suprafaţă şi să se deplaseze, însă foloseşte nişte mişcări insctinctive, care nu sunt neapărat corecte. Față de adulți, copii au un avantaj important: nu conștientizează pericolul de înec!

Parintele are un rol esențial in desfășurarea oricarei actiuni intreprinse de copil. Relația părinte-copilreflectă gradul de angajare, sprijinul, timpul sau receptivitatea părinților în activitățile copiilor.

Copilul alintat in primii ani ai vietii va da dovadă uneori de un comportament greu de controlat, neputand fi supus prea usor regulilor impuse de antrenorii de inot si astfel rezultatele vor fi lente.

Foarte importantă este conexiunea dintre antrenor si copil, Primele cursuri de inot il pot imprieteni cu apa, dar există riscul de a-l indeparta de ea. Asigura-te ca invață sa inoate cu antrenori care sa ii transmita bucuria inotului. Rezultatele depind de această relație de prietenie si incredere.

``Pentru mine a contat foarte mult si cine m-a ghidat in primele ore, caci, recunosc, anumite exercitii le-am facut doar datorita increderii mele in antrenor: eram atat de convinsa ca nu ma va pune sa fac vreun exercitiu din cauza caruia sa ma inec, incat mergeam cu incredere inainte.`` Ana Batca – la fel se întâmplă si în cazul copiilor.

Numărul de şedinţe necesare pentru ca micuţul să înveţe să înoate depinde de vârsta şi aptitudinile sale, dar şi de plăcerea cu care înoată. Presupunând că nu avem de-a face cu probleme de adaptare la mediul acvatic iar cele menționate anterior formează un echilibru, putem aprecia ca în 3 luni să ne putem detașa de plută. Antrenamentul continuă în funcție de rezultatele pe care le dorim.

Pentru a vă incadra în estimarea celor 3 luni vă recomandăm efectuarea a 2 sedințe/săptămână fără amânare.

Corpul tău poate face orice! Mintea este cea care trebuie convinsă!

Comment